Tillgänglighet för karlbergsgymnasiet.se


Åmåls kommun står bakom den här webbplatsen. Vi vill att så många som möjligt ska kunna använda webbplatsen. Det här dokumentet beskriver hur karlberggymnasiet.se uppfyller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, eventuella kända tillgänglighetsproblem och hur du kan rapportera brister till oss så att vi kan åtgärda dem.

Hur tillgänglig är webbplatsen?

Vi är medvetna om att delar av webbplatsen inte är helt tillgängliga. För mer information se nedan rubrik: 

Undantag för oskäligt betungande anpassning.

Vad kan du göra om du inte kan använda delar av webbplatsen?

Om du behöver innehåll från amal.se som inte är tillgängligt för dig, men som är undantaget från lagens tillämpningsområde enligt beskrivning nedan, kan du meddela oss.

Svarstiden är normalt inom en vecka.


Du kan också kontakta oss på följande sätt:

Rapportera brister i webbplatsens tillgänglighet

Vi strävar hela tiden efter att förbättra webbplatsens tillgänglighet. Om du upptäcker problem som inte är beskrivna på den här sidan, eller om du anser att vi inte uppfyller lagens krav, meddela oss så att vi får veta att problemet finns.

Tillsyn

Myndigheten för digital förvaltning har ansvaret för tillsyn för lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Om du inte är nöjd med hur vi hanterar dina synpunkter kan du kontakta Myndigheten för digital förvaltning och påtala det.

Teknisk information om webbplatsens tillgänglighet

Sök - En söksida för att hjälpa dig att hitta rätt.

A-Ö - Listar alla sidornas namn på webbplatsen så det ska gå snabbt och enkelt att hitta.

Stor text - Förstorar all text på sidan så den blir mer lättläst. Funktionen är aktiverad tills dess att man trycker där igen.

Translate - Googles egna översättningstjänst. Gör ett val av språk och den sidan som du besöker översätts. För att komma tillbaka till svenska språket, tryck på tangenten F5 för att uppdatera sidan eller tryck på en länk för att komma vidare till en ny sida.

Lättläst - Sida anpassad med enklare text.

Responsiv design - Tillgänglig webb för alla typer av besöksenheter. Beroende på om en besökare använder dator, läsplatta eller mobiltelefon, anpassar sig sajten på olika sätt för att besökaren vid alla tillfällen ska få en så komplett och rik upplevelse som möjligt.

E-tjänster - Digital tjänst som hanterar funktioner som till exempel mina sidor. Tjänsten är tillgänglighetsanpassad för orientering med tangentbord. 

Talande Webb - Uppläsningsfunktion med alternativ som flera språk, markerad och förstorad text och inspelning till ljudformatet mp3.

Översikt - Ger besökare en övergripande syn över vilka sidor som finns på webbplats.

Innehåll som inte är tillgängligt

Det innehåll som beskrivs nedan är på ett eller annat sätt inte helt tillgängligt.

Bristande förenlighet med lagkraven

  • Bilder i PDF-dokument kan sakna eller ha felaktiga textalternativ.
  • Videofilmer som publicerats före den 23 september 2020 saknar syntolkning.
  • Vissa PDF-dokument är inte korrekt gjorda (taggade) för att fungera med skärmläsare.
  • Läsordningen kan vara felaktig i PDF-dokument.

Undantag för oskäligt betungande anpassning

(12 § lagen om tillgänglighet till digital offentlig service)

Vi är medvetna om att delar av webbplatsen inte är helt tillgängliga. På grund av en pågående (höst 2020 till sommar 2021) övergång till ett nytt publiceringsverktyg för webb, ser vi det inte skäligt att investera mer skattemedel i det befintliga verktyget som kommer att avslutas under sommaren 2021. I stället säkerställer vi att det nya verktyget uppfyller de krav som WCAG 2.1/EN301549 och lagen om tillgänglighet till digital offentlig service kräver.

Klicka här för att läsa mer om undantag för oskäligt betungande anpassning på DIGG:s hemsida

KONTAKTINFORMATION

Webbansvarig
Daniel Hofling
Telefon 0532-174 91
E-post daniel.hofling@amal.se

Sidan uppdaterades 2020-12-09

Synpunkter på sidan?