Rast på Karlberg

Karlberg erbjuder inte bara en trivsam lektionsmiljö utan även rasterna är tillfällen som kan fyllas med både avslappning och aktivitet i olika former.

Sorlet från de dova rösterna runt omkring tyder på att allt fler och fler elever har fått sin lunchrast. Det diskuteras om vad som ska ätas idag. Vad lockar mest? Classic-, Green- eller Enjoybuffén? Några minuter tidigare var det nästan helt tyst i studielokalen alldeles bredvid biblioteket. Nu börjar både biblioteket och studielokalen fyllas av elever som ägnar sig åt plugg eller umgås mellan bokhyllorna. Ännu hörs det smattrande ljudet från datorernas tangentbord när flitiga elever jobbar med sina uppsatser och prov. Alldeles utanför i korridoren hör man elever som glatt samtalar om allt mellan himmel och jord. Hur var festen i helgen? Tror vi skulle se en film på svenskan. Har du lämnat in historieuppsatsen än?
Runtom i skolan har elever nästlat sig ner i tygsoffor eller tränger ihop sig i de djupblåa fåtöljerna som finns lite här och var i skolan.
Ofta präglas rasterna av användandet av mobiler och plattor, främst i underhållningssyfte men också för att få gjort lite arbete, även om det hör till det mer sällsynta. Nästan konstant kryllar det med elever på de mest populära uppehållsplatserna så som biblioteket och den nya, utbyggda kafeterian som erbjuder ett stort urval av tilltugg och förfriskningar mellan lektionerna.
Drar man sig nedåt i skolan kan man höra ljuden av käglor som faller och glädjetjutet från någon som slagit en strike i Karlbergs bowlinghall samtidigt som doften från en nyvärmd panpizza slår emot en. Det är rast på Karlberg.

Tove, Mollie, Julia

Sidan uppdaterades 2019-01-28