Rast på Karlberg

Fyra ungdomar spelar basket utomhus

Två tjejer sitter i en cafeteria och arbetar

Två killar spelar schack i biblioteket

Två ungdomar spelar bowling

Rast på Karlberg

Slappa, plugga, slå en strike eller dunka bollen i basketkorgen är några av de saker du kan göra under rasterna på Karlberg. Är du riktigt sugen på gofika finns även cafeterian nära till hands. Möjligheterna är oändliga.

De tomma korridorerna visar att de flesta sitter inne på lektion. Vi rör oss mot cafeterian för att mötas av doften av nygräddad kladdkaka som gör alla i närheten upprymda. Cafeterian erbjuder billigt utbud av frukostfrallor, sötsaker eller en kopp nybryggt kaffe, allt under tjugofem kronor! Rummet fylls av skratt, höga röster och djupa konversationen och är en plats för alla tillfällen.

Vi fortsätter mot biblioteket och möts av flera olika studiehallar där elever försöker fokusera på sina uppsatser som snart måste lämnas in. Ljudet varvas av heta diskussioner till full koncentration. Väl inne i biblioteket smattrar tangenterna på skoldatorerna och eleverna är omringade av böcker i mängder.

En trappa ner finner vi den välkända bowlingen. Idag är veteranerna på plats för att slå en strike, men ibland fylls bowlingbanorna av elever som vill fördriva tiden. Vilka nyheter finns i den fyllda kylen idag? Det är något som många elever uppskattar på bowlingen.

Några meter utanför kan du aktivera dig med bland annat basket eller fotboll. Solen lyser upp basketkorgarna och löven faller ner mot asfalten. Visst kan det vara skönt att ibland bara släppa taget om allt och komma ut för att få lite frisk luft.

Hoppas du hittar något att förgylla tiden med när du har rast på Karlbergsgymnasiet!

 

Elever på skrivandekursen: Lova F, Linnea N och Cajsa PT

Sidan uppdaterades 2023-08-15

Synpunkter på sidan?