Media för alla

På Karlberg arbetar vi för att alla elever ska få möjlighet att omsätta idéer i handling på ett kreativt sätt med användning av digital teknik. En ny mediesal och en filmsal med kameror och kraftfulla datorer, alla utrustade med den senaste versionen av Adobe CC, stod färdigt vid skolstarten.

Skolans medielärare och elever har flyttat skolans ljudstudio till nya lokaler. Med stöd av Bente Hjelm som driver Radio45 har studion byggts upp på nytt för att fungera som en verkstad där elever kan producera poddar, spela in övningar i moderna språk eller berättarröst till egna filmer och bildspel.

I ljudstudion sker också intervjuer då skolan får besök av intressanta personer. Poddar och intervjuer kan sedan sändas i skolans egen radiokanal Kay Bee Radio. På radiokanalens hemsida kaybeeradio.se kan man gå in och lyssna på bland annat en intervju med Margot Wallström. Möjlighet finns också för intresserade elever att sända sina poddar i Radio 45.

Tjej som filmar med kamera

Filmer producerade bl.a av vår elev Anton Larsson som läser Mediainriktningen på Samhällsprogrammet.

Quantum Satis

Julstölden