Internationellt arbete

På Karlbergsgymnasiet bedriver vi ett utvecklat internationellt arbete där folk utifrån kommer hit för olika evenemang, klasser genomför resor över stora delar av Europa och elever härifrån beger sig ut i världen.

Exempelvis kan du som studerar på Karlbergsgymnasiet, oavsett hemkommun, söka ett stipendium som ger dig möjligheten att tillbringa ett helt läsår utomlands. Det är Åmåls kommun i samarbete med den internationella ideella föreningen AFS som ger Karlbergsgymnasiets elever denna unika möjlighet. En möjlighet som Åmål tillsammans med Buenos Aires antagligen är ensamma om i hela världen!


Är du nyfiken på att bli utbytesstudent?

Drönarbild över Karlbergsgymnasiet

Möjligheten blir verklighet tack vare kommunens satsning tillsammans med den ideella organisationen AFS.

Som elev på Karlbergsgymnasiet i Åmål, årskurs ett eller två*, har du nu möjlighet att få studera utomlands under läsåret 22/23 i kommunens vänort De Pere, USA. Allt förutom fickpengar är finansierat av Åmåls kommun.
Fyll i första delen av ansökan via länken nedan. Klicka på Ansök nu och välj Skolårsprogram senast 30 november. Markera din ansökning med "Åmål 2021".

EK2B och Karlbergs valambassadörer besöker Euroscola, Strasbourg

Läs elevjournalisterna Ebba och Hildas reportage om resan här.

EK2B har deltagit i en tävling för Euroscola som möjliggjort resan. Karlbergsgymnasiet utsågs till en av 10 skolor i Sverige som får åka till Strasbourg och Europaparlamentet. Här är motiveringen:

Karlbergsgymnasiet, Åmål 11 april

"Klass EK2B har i sitt projekt tagit fram ett nytt utbildningsmaterial om Europaparlamentet och EU. En lektion i EU-kunskap har sedan erbjudits till skolklasser på högstadium och gymnasium. Särskilt föredömligt är redovisningen av elevernas projekt, där vi i en 23 minuter lång film får följa projektet från idé och planering till samtal med elever i olika klassrum. Projektet har varit mycket ambitiöst och kreativt med en tydlig koppling till EU."

Europaparlamentet i Strasbourg

Entrén i Europaparlamentet, EU-flagga, röd matta

Den stora salen i Europaparlamentet

Tjejer i storstad

Gammal byggnad

Åmåls kommuns internationella utbytesstipendiat 2019

Elev får stipendium av kommunchefen

Emelie Karlsson, TE 1 valdes till Åmåls kommuns internationella utbytesstipendiat 2019.
Hon får nu möjlighet att studera på kommunens vänort De Pere i USA under ett helt läsår.

Åmåls kommuns sommarstipendium

Tjejer med tankebubblor

2019 års sommarstipendiater. Matilda Kyrk, TE1 (Málaga Spanien) Tilda Marjomaa, NA1 och Julia Persson, TE1  (Costa Rica).

Pressmeddelande

Tre tjejer går i korridor. Tjejen i mitten håller en jordglob

Tre tjejer

Julia, Mathilda, Tilda

Sidan uppdaterades 2021-10-14

Synpunkter på sidan?