Elias Rehnman – Filmare som reser både När & fjärran

Elias läste musik på Estetiska programmet och tog studenten 2006. Han har egentligen alltid haft ett intresse av att filma och flänger numer jorden runt i jobbet som filmare åt Tv-produktionen När & fjärran.

Jag lånade ofta kameror från skolan och spenderade många timmar i redigeringsrummet på Bild- och formprogrammet även om jag läste Musik. Efter gymnasiet bestämde jag mig för att testa på olika jobb för att ha råd att resa runt i världen. Jag visste knappt att man kunde leva på att filma, men av en slump hittade jag en kvalificerad yrkesutbildning i Tv-produktion i Gamleby som jag kom in på.

Att visa framfötterna

Tv-branschen är lite speciell då man oftast måste ta den långa vägen som assistent vilket innebar att fixa kaffe, springa ärenden och köra runt på teknik. Får man chansen att visa framfötterna så gör man det. Idag har jag varit med och filmat program som Robinson, Wild kids, 112 på liv och död, När & fjärran och många fler. Jag får dagligen jobba med olika komiker, artister och programledare vilket känns som ett privilegium när man tänker tillbaka på redigeringsbåset på Karlbergsgymnasiet där intresset för rörlig bild grodde.

Sidan uppdaterades 2016-12-07

Synpunkter på sidan?