Högskoleförberedande program

Estetiska programmetÄr du intresserad av både en god teoretisk grund för vidare studier och att få möjlighet till kreativt skapande? De estetiska uttrycken kommer i form av musik och bild & formgivning beroende på vilken inriktning du väljer. All forskning visar att vi mår bra av att få uttrycka oss genom olika konstformer. Det estetiska programmet ger möjligheterna att varva de teoretiska studierna med eget skapande.

 

Utbildningen ger dig alltså allsidig träning i det estetiska hantverket samtidigt som du får en bra grund för vidare studier. Du får möjlighet att utveckla både dina färdigheter och din analytiska förmåga. Kreativitet, nyfikenhet, kommunikation och samspel är centralt i utbildningen och du lär dig om människan i vår omvärld både idag och historiskt utifrån konstnärliga och kulturella perspektiv. 

 Du söker inriktning samtidigt som du söker till programmet. Inom utbildningen kommer du att få visa upp din kreativitet inför publik vid ett flertal tillfällen och i olika sammanhang. Det rör sig om olika sorters utställningar, sceniska musikprojekt och andra framträdanden. Vi tror att för dig som har ett stort musik- eller bildintresse så blir dina tre år på gymnasiet roligare när du får ägna dig åt det du tycker om även under skoltid.

 

Vi erbjuder två inriktningar och en profil:

Bild och formgivning

ger dig möjlighet att arbeta med olika tekniker, såsom teckning, måleri, foto, film, keramik, skulptur med mera.

 

Musik

ger dig möjlighet att utveckla och fördjupa dina kunskaper inom musikområdet genom lektioner i bland annat: instrumentalspel eller sång samt körsång och ensemblespel. Du får också lära dig musikteoretiska grunder samt musikdator/musikproduktion.

 

Samhällsprofil

ger dig programfördjupning med matematik 2b och moderna språk.

 

Efter tre år på Estetprogrammet kommer du dels ha utvecklats till en artist inom ditt fält och dels stå väl rustad inför vidare studier på högskola och universitet.

 

VILL DU VETA MER?

Kontaktperson: Marika Appelholm
Tel: 0532-172 68
E-post: marika.appelholm@amal.se


Rektor: Mats Aronsson
Tel:
0532-172 18
E-post: mats.aronsson@amal.se

Sidan uppdaterades 2018-01-17

Synpunkter på sidan?