Yrkesprogram

El- och energiprogrammet

Är du intresserad av en både teoretisk och praktisk utbildning där du kommer kunna ansvara för flera samhällsviktiga funktioner? På El- och energiprogrammet utbildar du dig inom flera yrkesområden. Arbetet sker ofta i projektform där vi prövar ny utrustning och ny teknik och vi arbetar för att verka i framkant av den nya tekniken.

 

I yrkeslivet kommer du att möta olika människor och ansvara för att ett professionellt arbete utförs, ofta i samarbete med andra yrkesgrupper. Utbildningen utvecklar därför din förmåga att samarbeta med andra och bemöta kunder. Du tränas i att göra medvetna val, exempelvis att kunna använda rätt material och verktyg samt att kunna planera och utvärdera en arbetsprocess.

Dator- och kommunikationsteknik och samhällets IT- infrastruktur är centralt inom utbildningen och därför leder den också till att du blir väl förtrogna med nationella och internationella överenskommelser om teknologi, informationssäkerhet, standarder, arbetssäkerhet och arbetsmiljö. Då du kommer att ha möjlighet att ansvara för samhällsviktiga funktioner är ditt färgseende betydelsefullt vid installationer.

På El- och energiprogrammet ingår femton veckors APL (praktik) ute på olika elföretag, processindustrier med flera verksamheter. Under dessa veckor får du känna på och pröva det yrke du valt för praktiska erfarenheter och lärdomar. Näringslivet ser också gärna fler tjejer i yrket.

 

Vi erbjuder två inriktningar:

Automation

ger dig kunskap om och erfarenhet av att hantera avancerade styrsystem, robotsystem och energisystem. Exempel på yrkesutgångar är drifts- och underhållstekniker samt automationstekniker.

 

Elteknik

ger dig kunskaper för arbete inom det eltekniska området. Exempel på yrkesutgångar är installations- och industrielektriker, service-, larm- och datanätstekniker.

 

Efter tre år på El- och energiprogrammet kommer du kunna ge dig in i arbetslivet.

 

VILL DU VETA MER?

Kontaktperson: Anders Nilsson
Tel:
0532-172 11
E-post:
anders.nilsson@amal.se


Rektor:
Magnus Skoglund
Tel:
0532-170 93
E-post: magnus.skoglund@amal.se

 

Sidan uppdaterades 2018-01-17

Synpunkter på sidan?