Yrkesprogram

El- och energiprogrammet

Är du intresserad av en både teoretisk och praktisk utbildning där du kommer att kunna ansvara för flera samhällsviktiga funktioner? På el- och energiprogrammet utbildas du i flera yrken. Arbetet är ofta en projektform där vi försöker ny utrustning och ny teknik och vi arbetar för att arbeta framför den nya tekniken.

 

Jag kommer att träffa dig med olika människor och vara ansvarig för att utföra ett professionellt arbete, ofta i samarbete med andra yrken. Utbildningen utvecklar därför din förmåga att samarbeta med andra och möta kunder. Du tränar mig för att göra medvetna val, till exempel att kunna planera och utvärdera en arbetsprocess.

Dator- och kommunikationsteknik och samhällets IT-infrastruktur är centralt för utbildningen och leder dig därför till att bekanta dig med nationella och internationella avtal om teknik, informationssäkerhet, standarder, arbetarskydd och arbetsmiljö. Eftersom du kommer att kunna ta ansvar för socialt viktiga funktioner är din färgvision viktig i installationer.

På El- och Energiprogrammet ingår femton veckors APL (praktik) ute på olika elföretag, processindustri med flera verksamheter. Under dessa veckor får du känna och pröva den yrke du valt för praktiska erfarenheter och lärdomar. Näringslivet ser också gärna fler tjejer i yrket.

 

Vi erbjuder två inriktningar:

Automatisering

ger dig kunskap om och erfarenhet av att hantera avancerade styrsystem, robotsystem och energisystem. Exempel på yrkesutgångar är drifts- och underhållstekniker samt automationstekniker.

 

Elteknik

ger dig kunskaper för arbete inom elteknikområdet. Exempel på yrkesutgångar är installation och industriell elektriker, service, larm och datanätverksteknik.

 

Efter tre år på El- och energiprogrammet kommer du att kunna ta dig in i arbetslivet.

 

VILL DU VETA MER?

Kontaktperson: Anton Wåhlander Tel: 0532-172 24 
E-post: anton.wahlander@amal.seRektor:
Magnus Skoglund
Tel:
0532-170 93
E-post: magnus.skoglund@amal.se

 

Sidan uppdaterades 2018-11-22

Synpunkter på sidan?