PROFILER

Om du väljer en profil på Karlberg så innebär det att du får möjlighet att utveckla dina kreativa egenskaper och talanger. På Karlberg har vi fyra profiler som alla kan välja: DANS, BILD, MUSIK och IDROTT. Utöver dessa fyra så finns det en profil som riktar sig speciellt till elever som satsar på en elitinriktning för fotboll (NIU). Ansökan till en profil sker i samband med ansökan till Karlbergsgymnasiet, dvs. senast 1 februari.
Vid frågor om profilval kontakta SYV Malin Krokström: malin.krokstrom@amal.se

Musik

Detta är ett roligt och utvecklande tillval till de ordinarie studierna. Musikprofil innehåller två kurser om 100p vardera; en enskild lektion á 30 min/vecka i valt instrument eller sång plus en ensemblelektion á 60 min/vecka i olika genrer tillsammans med övriga profilelever samt estetiska programmets elever.

Ensemblemedlemmarna spelar sina huvudinstrument eller sjunger och får tillfälle att vara med på skolans olika konserter och shower. Här får man också en god överblick av olika instrument.

Idrott

Idrottsprofilen går att kombinera med samtliga gymnasieprogram på Karlbergsgymnasiet och alla kan söka, oavsett om man håller på med lagidrott eller individuell idrott. Fokus ligger på individuell utveckling där vi vill hjälpa dig hitta drivkraften och verktygen att nå dina mål. Lektionstiden är två pass á 90 min/vecka och fördelningen är 80 % praktisk träning och 20 % teori.

De två kurserna om vardera 100 p, Idrott och hälsa – specialisering 1 och 2, går under åk 1 och 2 och genomförs i samverkan med din idrottsförening. Föreningen/tränaren ska finnas som ett stöd för dig i din individuella utveckling och samverka med kursens lärare i samband med vissa teoretiska uppgifter. Om många elever utövar samma idrott använder sig skolan av instruktörer (under läsåret 2018-2019 i fotboll, innebandy och ishockey).

Det finns två villkor för att du ska kunna bli antagen till ovanstående kurser:

  • Idrotten ska tillhöra Riksidrottsförbundet.
  • Du ska ha en kontaktperson i föreningen som är villig att samarbeta med kursernas lärare.

Dans

Dansprofilen ger dig grundläggande dansträning genom kursen Dansgestaltning (100 p) medan du i kursen Dansträning (100 p) arbetar för att få och bibehålla bra kondition och en sund kroppsuppfattning. 

Du får träning i att sätta samman egen dans samt gemensam dansträning i olika dansstilar och former. Samtidigt kan du fördjupa dig inom den konstnärliga dansen. Stor vikt läggs vid att utveckla smidighet och styrka. Svårighetsgraden inom dansen ökar successivt efter dina individuella kunskaper och utveckling. Vi kommer att medverka i olika musikprojekt och terminsuppspelningar. 

Bild

Du som brinner för att uttrycka dig estetiskt men samtidigt vill läsa på något annat program har nu alla möjligheter att göra det genom profilen Bild.
Du får lära dig mer om teckning, målning och keramik bland andra tekniker. Du utvecklar ditt bildspråk och fördjupar dig i tekniker som tilltalar just dig!
Består ditt intresse av film, foto och layout så har du chansen att gå på djupet här.
Du kan också inrikta dig mot design och form och utveckla ett eget uttryck. Du kommunicerar din kreativitet och realiserar idéer.Profilval musik, idrottProfilval dans, bild

Musikorkester med elever

Flera gymnastikskor på rad

Danslektion balett

Grafitti

Sidan uppdaterades 2019-04-15

Synpunkter på sidan?