NIU - Nationell idrottsutbildning Fotboll

Nu är det snart dags för höstens informationsmöte riktat till spelare, föräldrar och klubbtränare för flickor och pojkar födda 2004 (nuvarande åk 9) i vår region.
Tid och datum: torsdag 17 oktober 19.00 i Lindgrensalen.
Hjärtligt välkomna!
Mer information HÄR


(Nationell idrottsutbildning) Fotboll

För den som vill kombinera elitinriktad fotbollsutbildning med gymnasiestudier, och lyckas bli uttagen. Vi är stolta och glada över att kunna erbjuda NIU Fotboll vid Karlbergsgymnasiet. Målsättningen med detta är att ungdomar ska kunna kombinera elitinriktad fotbollsutbildning med gymnasiestudier. Utbildningen kvalitetskontrolleras på nationell nivå av ett specialidrottsförbund (SvFF) och är av tydlig elitidrottskaraktär.

NIU vänder sig i första hand till lokala och regionala talanger i vårt upptagningsområde. De sökande som anses ha bäst förutsättningar att tillgodogöra sig fotbollsutbildningen ska ges företräde vid urval till utbildningen. Urvalsträningar arrangeras på Karlbergsgymnasiet under december månad för de ansökande eleverna. Antalet elever kommer att vara 14 st och intagningen mellan pojkar och flickor styrs av sökbilden.

Eleverna har tre pass/vecka och samtliga är förlagda mellan 08.30-12.00.

Utbildningen styrs av Svenska Fotbollförbundets studieplan och verksamheten kvalitetssäkras enligt föreslagen SF-modell.

Fotbollseleverna läser följande kurser fördelat på tre år:
Idrottsspecialisering 1 (100 p) och 2 (100 p) och 3 (100p)
Tränings- och tävlingslära 1 (100 p) 
Summa: 400p

Instruktörer:
Jonas Rehnberg - Uefa Advanced Diploma, UEFA Elite Youth A Diploma, Målvaktstränarutbildning C
Björn Staf - Uefa Advanced Diploma, Målvaktstränarutbildning C

Kenneth Karlin - Idrottsmassör

NIU 1, 2018 - 2019

NIU 2, 2018 - 2019
NIU 3, 2018 - 2019
Gruppbilderna är tagna av Photomic

Gruppbilderna är tagna av Photomic

Hur man ansöker

Ansökningsportalen för att söka till NIU Fotboll öppnar 1 september och ansökan ska senast vara inne den 1 december. Under december månad kallas ett urval av sökande till urvalsträningar på Karlberg. De består av fysisk träning och urvalsenkäter. I slutet av januari får man sedan besked om man anses vara tillräckligt meriterad för att antas på utbildningen. Om så är fallet sker nästa process, nämligen urvalet till sökt gymnasieprogram som sker senast den 10 februari. När eleven har blivit antagen till ett nationellt program och samtidigt är uttagen till NIU Fotboll så är eleven slutgiltigt antagen för att kunna påbörja NIU Fotboll på Karlbergsgymnasiet.

Varmt välkomna att söka!

NIU_1415_200.jpg


Vill du veta mer?

Kontaktperson: Jonas Rehnberg
Tel: 0532-172 26, 073-03 43 787
E-post: jonas.rehnberg@amal.se

Sidan uppdaterades 2019-09-20

Synpunkter på sidan?