Yrkesprogram


NATURBRUKS-
PROGRAMMET

  Ej sökbart 2021


Om du vill ta en gymnasieexamen med hästhållning på schemat är detta programmet för dig! Är du intresserad av en utbildning där du kan välja till kurser för att få högskolebehörighet, samtidigt som du har möjligheten att bli diplomerad hästskötare?

Vi erbjuder inriktningen:

HÄSTHÅLLNING

Utbildningen riktar sig främst till dig som vill kombinera en gymnasieutbildning med stort hästintresse. Dina studier leder antingen mot vidare studier på till exempel universitet eller till arbete som hästskötare i trav- eller ridstall.
På Naturbruksprogrammet - Hästhållning fördjupar du dina teoretiska kunskaper om hästar samt utvecklar din ridning och körkunskaper inom trav. Kunskaperna får du genom en kombination av teoretiska lektioner samt praktiskt arbete i stall. På Naturbruksprogrammet lär du dig att utföra olika arbetsuppgifter som krävs i yrkeslivet, till exempel sköta hästar samt stall, rida, köra travhäst, räkna foderstater samt slå på en tappsko.
I utbildningen ingår 16 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande). Under tre APL-perioder får du möta olika verksamheter inom hästnäringen. Vi kommer att samarbeta med Åmåls ridklubb och travbanan i Åmål. 
Du kommer att ha mycket schemalagd tid på både travbanan och ridklubben, då det ingår många praktiska moment i de flesta av programmets kurser.

Efter utbildningen har du möjlighet att arbeta direkt som hästskötare i trav- eller ridstall. Om du vill läsa vidare på högskola eller universitet så kan du välja till kurser för att få högskolebehörighet.

Du kan studera vidare till olika yrken som till exempel hippolog, hovslagare eller polis.

  

 

Vill du veta mer?

Kontakt: Satu Tiikkaja
Tel:
0532-17211
E-post:
satu.tiikkaja@amal.se

Bitr Rektor: Christine Siljeblad
Tel:
0532-172 05
E-post: christine.siljeblad@amal.se


Mer information om Naturbruksprogrammet
från Skolverkets hemsida

Sidan uppdaterades 2021-04-20

Synpunkter på sidan?