Yrkesprogram


FÖRSÄLJNINGS- & SERVICEPROGRAMMET

Är du intresserad av en bred utbildning med många möjligheter som kan ge jobb direkt efter gymnasiet eller möjligheten att läsa vidare?
På Försäljnings- & serviceprogrammet får du
en blandning av teoretiska och praktiska kunskaper som öppnar många vägar. Det ger dig verktygen för att kunna jobba dig upp inom företag och kunskaperna för att starta egna företag och driva dem. Från 2023 gäller nya bestämmelser som gör att gymnasieskolans alla yrkesprogram ger grundläggande behörighet till högskola och universitet.

Kreativitet, företagsamhet och social kompetens är ledord på Försäljnings- och serviceprogrammet och vårt mål är att du skall tro på dig själv och våga ta egna initiativ samtidigt som du har grundläggande yrkeskunskaper för att börja ditt jobb när du lämnar skolan. För dig som vill läsa vidare finns det möjlighet att få grundläggande behörighet till högskolan inom programmet, eller läsa vid en yrkeshögskola som ger vidare utbildning inom exempelvis butiksledning och marknadsföring. Du får också lära dig att starta, driva och avsluta ett eget företag inom ramen för UF-företagande. 

Genom dina tre praktikperioder på minst femton veckor får du lära dig hur det går till i verkligheten. Du får möta många människor och träna på service och bemötande i olika situationer. Under praktiktiden knyts också värdefulla kontakter för framtiden. Utbildningen kan leda till arbete inom till exempel försäljning och marknadsföring, butikskommunikation, butiksledning, inköp och logistik eller kundservice.

Digital kompetens är en viktig del av dagens samhälle. På Försäljnings- och serviceprogrammet arbetar vi i stor utsträckning med digitala medier och du får ett stort kunnande i såväl Office-paketet som olika bild- och layoutprogram. Du får också lära dig att göra hemsidor och bygga en egen nätbutik.


Vi erbjuder inriktningen:

Handel och service

...som ger dig möjligheten att göra karriär som egen företagare eller säljare. Du utvecklar din sociala kompetens och förmåga att möta människor. Du lär dig att starta och driva ett företag och vidgar ditt eget entreprenörskap.

 

Efter tre år på Försäljnings- & serviceprogrammet kommer du dels kunna ge dig in i arbetslivet och dels stå väl rustad inför vidare studier på högskola och universitet.

 

alblankett

Vill du veta mer?

Kontaktperson:
Katarina Fryklind

Tel: 0532-172 33 / 076-621 99 16
E-post:
katarina.fryklind@amal.se

Rektor: Magnus Skoglund
Tel: 0532-172 05  
E-post:
magnus.skoglund@amal.se

  Poängplan

Sidan uppdaterades 2023-09-20

Synpunkter på sidan?