Högskoleförberedande program


ESTETISKA PROGRAMMET

Ej sökbart 2021

Är du intresserad av ett program som ger högskolebehörighet och som innehåller kreativt skapande? Karlbergsgymnasiet erbjuder inriktningarna Musik samt Bild och formgivning.

All forskning visar att vi mår bra av att få uttrycka oss genom olika konstformer. Det estetiska programmet ger möjligheterna att varva de teoretiska studierna med eget skapande. Utbildningen ger dig träning i det estetiska hantverket samtidigt som du får en bra grund för vidare studier. Du får möjlighet att utveckla både dina praktiska och teoretiska kunskaper. Kreativitet, nyfikenhet, kommunikation och samspel är centralt i utbildningen.

Du söker inriktning samtidigt som du söker till programmet. Inom utbildningen kommer du att få möjlighet att medverka vid exempelvis konserter och utställningar. Vi tror att för dig som har ett stort musik- eller bildintresse så blir dina tre år på gymnasiet roligare när du får ägna dig åt det du tycker om även under skoltid.

Vi erbjuder två inriktningar:

Bild och formgivning

…ger dig möjlighet att arbeta med olika tekniker, såsom teckning, måleri, foto, film, digitalt skapande, keramik, skulptur med mera. 

Musik

…ger dig möjlighet att utveckla och fördjupa dina kunskaper inom musikområdet genom instrumentalspel eller sång enskilt och i grupp, musikproduktion med mera.

Vi erbjuder dessutom möjligheten att läsa samhällsprofil, vilket ger dig programfördjupning med matematik 2b och moderna språk.
 

Efter tre år på Estetprogrammet kommer du dels ha utvecklats inom ditt fält och dels stå väl rustad inför vidare studier på högskola och universitet.

 Vill du veta mer?

Kontaktperson:
Josefin Jansson 

Tel: 0532-174 41 
E-post:
josefin.jansson@amal.se

Rektor: Joakim Axelsson 
Tel: 0532-173 63 
E-post: 
joakim.axelsson@amal.se

 Poängplan

Sidan uppdaterades 2021-01-12

Synpunkter på sidan?