Högskoleförberedande program


ESTETISKA PROGRAMMET

Flicka som arbetar med collage

Är du intresserad av ett program som ger högskolebehörighet och som innehåller kreativt skapande? Karlbergsgymnasiet erbjuder inriktningarna Bild och formgivning samt Musik.

Estetiska programmet är ett bra högskoleförberedande program. Efter examen har du goda kunskaper för högskolestudier, främst inom humanistiska, samhällsvetenskapliga och konstnärliga områden.

Utbildningen ger dig träning i olika estetiska uttrycksformer samtidigt som du får en bred grund för vidare studier. Du får möjlighet att utveckla både dina praktiska och teoretiska kunskaper. Kreativitet, nyfikenhet, kommunikation och samspel är centralt i utbildningen.

Du söker inriktning samtidigt som du söker till programmet. Inom utbildningen kommer du att få möjlighet att medverka vid exempelvis konserter och utställningar, följa med på studieresor m.m.

Se mer info om respektive inriktning nedan:

Vi erbjuder två inriktningar:

Bild och formgivning

I bild och form inriktningen erbjuds du kurser där du jobbar både praktiskt och teoretiskt. Vi jobbar mycket med kreativitet och kommunikation i både bild och text. Du får möjlighet att driva olika projekt inom områden som bild, design, fotografi, formgivning med mer. Man får som elev möjlighet att uttrycka sig själv på många olika sätt. Du får lära dig olika tekniker och metoder inom bildområden men vi arbetar även mycket med samhällsfrågor, filosofi, psykologi, historia och mycket mer i bild och formkurser.

Du möts av lärare från estetiska programmet och från ekonomiprogrammet. Tillsammans arbetar vi ämnesövergripande inom olika ämnen. Vi vill att våra elever ska utmärka sig av trygghet, ansvar och kreativitet, och vi åstadkommer detta genom att ge dig ansvar och lita på att du tar det. Du får tillgång till både estets- och ekonomiprogrammets studiemiljöer och möts av öppna dörrar och områden där dina studier äger rum. Även på håltimmar finns möjlighet att utnyttja bildsal / studiesal och andra klassrum och miljöer på skolan. Innehåll och arbetsformer på programmet främjar kreativitet och förmåga att samarbeta, ta ansvar och översätta idéer till praktiska åtgärder.

Skugga? Vill du komma och skugga på inriktningen bild och formgivning? Hör av dig till Josefin Jansson. 

Musik

…ger dig möjlighet att utveckla och fördjupa dina kunskaper inom musikområdet genom instrumentalspel eller sång enskilt och i grupp, musikproduktion med mera.

 

Efter tre år på Estetprogrammet kommer du dels ha utvecklats inom ditt fält och dels stå väl rustad inför vidare studier på högskola och universitet.Vill du veta mer?

Kontaktperson:
Josefin Jansson 

Tel: 0532-174 41 / 076-496 26 13 
E-post:
josefin.jansson@amal.se

Rektor: Joakim Axelsson 
Tel: 0532-173 63 
E-post: 
joakim.axelsson@amal.se

 Poängplan

Sidan uppdaterades 2021-09-17

Synpunkter på sidan?