Gymnasiesärskola


ADMINISTRATION, HANDEL
OCH VARUHANTERING

Är du intresserad av att utföra mycket praktiskt arbete, både i skolans Cafeteria och ute på praktik hos företag? Programmet lär dig om administration, handel och varuhantering och förutom praktik kommer du att använda läsplattor och datorer som redskap i skolan, och du kommer att vara med och driva ett företag (UF).


Under din gymnasietid kommer du att vara ute och praktisera på en eller flera arbetsplatser i minst tjugotvå veckor. Om du är intresserad av service och kan tänka dig att arbeta i en affär, på ett café, på kontor eller varför inte på en biluthyrningsfirma så är det här programmet för dig.

En elev som har gått Administration, handel och varuhantering på Karlbergsgymnasiet ska vara trygg i sig själv för att kunna påverka sin framtid med arbete, boende och meningsfull fritid.

 

Du lär dig kundkontakt

Du får träna dig i att arbeta med andra och att med god service möta människor, till exempel när vi arbetar i skolans Cafeteria. Du får också möjlighet att lära dig om kommunikation och kundservice så att du kan arbeta med konferens- och receptionsarbete.


Du lär dig om verksamheten

Hur verksamheter kan utvecklas är viktigt att veta, och en del av det är marknadsföring. Du får också kunskaper om olika produkter och branscher och lär dig administrativt arbete samt arbete med ekonomi inom företag och offentlig verksamhet.


Du lär dig om varor

Försäljning, inköp och varuflöden är områden inom affärsverksamhet som man behöver känna till och detsamma gäller transport och distribution av varor, det som kallas logistik.


Du lär dig om den fysiska delen av arbetet

Arbetsmiljöfrågor är viktiga på programmet för att du inte ska få arbetsskador i framtiden och för att du ska ha en god hälsa. Du får också kunskaper om hur man hanterar verktyg och maskiner som kan användas inom handel, administration och varuhantering.


Efter fyra år på Administration, handel och varuhantering kommer du kunna ge dig in i arbetslivet.

 

Vill du veta mer?

Kontaktperson:  Ann-Sofie Wennsten
Tel: 0532-172 34
E-post: ann-sofie.wennsten@amal.se

Rektor: Magnus Skoglund 
Tel:
 0532-170 93
E-post: 

magnus.skoglund@amal.se

 Poängplan

Sidan uppdaterades 2020-11-26

Synpunkter på sidan?