Gymnasiesärskola


ADMINISTRATION, HANDEL
OCH VARUHANTERING

Är du intresserad av att utföra praktiskt arbete inom handel samt har rätt att gå i gymnasiesärskolan? Då passar det här programmet dig.

Inom det här programmet arbetar vi mycket praktiskt, både i skolans Cafeteria och på APL (arbetsplatsförlagt lärande). På programmet får du lära dig sådant som har med administration, handel och varuhantering att göra. Förutom det bakar vi en hel del inom bland annat kursen som heter Bageri och konditorikunskap. I programmet erbjuds även datakurser samt kurser som har med estetisk verksamhet att göra. Du kommer också under ett år att få driva ett företag genom ungföretagsamhet (UF). 

Du lär dig kundkontakt

Du får träna dig i att arbeta med andra och att med god service möta människor, till exempel när vi arbetar i skolans Cafeteria. Du får också möjlighet att lära dig om kommunikation och kundservice.


Du lär dig om verksamheten

Hur verksamheter kan utvecklas är viktigt att veta, och en del av det är marknadsföring. Du kommer också få lära dig administrativt arbete samt arbete med ekonomi.


Du lär dig om varor

Försäljning, inköp och varuflöden är områden inom affärsverksamhet som man behöver känna till och detsamma gäller transport och distribution av varor, det som kallas logistik.


Du lär dig om den fysiska delen av arbetet

Arbetsmiljöfrågor är viktiga på programmet för att du inte ska få arbetsskador i framtiden och för att du ska ha en god hälsa. Du får också kunskaper om hur man hanterar verktyg och maskiner som kan användas inom handel, administration och varuhantering.

 

En elev som har gått Administration, handel och varuhantering på Karlbergsgymnasiet ska vara trygg i sig själv för att kunna påverka sin framtid med arbete, boende och meningsfull fritid.

Efter fyra år på Administration, handel och varuhantering kommer du kunna ge dig in i arbetslivet.

 

Vill du veta mer?

Kontaktperson:  Ann-Sofie Wennsten
Tel: 0532-172 34 / 076-621 99 54
E-post: ann-sofie.wennsten@amal.se

Rektor: Charlotte Bring 
Tel:
0532-17409
E-post: 

charlotte.bring@amal.se

 Poängplan

Sidan uppdaterades 2022-09-14

Synpunkter på sidan?