SA3A på studieresa

Det drar sig mot vår igen och som vanligt åker då våra SA3or på studiebesök. Först ut att stå på perrongen och vänta på Göteborgståget var SA3A. Med humöret på topp anlände vi till vandrarhemmet för att få lasta av oss lite packning innan dagens första studiebesök, Göteborgs tingsrätt. Efter några timmars guidning och lyssnade på rättegångar vände vi åter mot Gbg City, vandrarhemmet. Vi fick passa på att käka, vila upp oss lite samt svida om till galastassen. Kvällens stora händelse var naturligtvis besöket på Göteborgsoperan och musikalen Hair. Bra musik, mycket färg och häftig dans kan sammanfatta kvällen.
Fredagsmorgonen inleddes med lite fri tid att spendera i Götet. Vid lunchtid samlades vi för att besöka Medicinhistoriska muséet. Det var för många en omvälvande upplevelse av att få ta del av hur behandlingen av sjuka har sett ut genom tiderna.
Eftersom det är ett gäng beteendevetare så fokuserade vi på psykiatrin. Psykiatrins historia är mörk och vi fick se såväl tvångströjor som apparater för elektrochocker och redskap för att kunna utföra lobotomi.

Eftersom vi behövde lättas upp efter genomgången av psykiatrins historia begav vi oss till Flickorna Kanolds chokladbutik och faktiskt så hjälpte det!
Studiedagarna avslutades med gemensam pizzabuffé innan vi åter satte oss på tåget mot Karlberg.

Medföljande lärare: Anne Bruce, Niklas Artan och Kristina Lindqvist

Sidan uppdaterades 2019-02-01

Synpunkter på sidan?