NIU fotboll på studieresa till Göteborg

Torsdagen 24 maj så reste Elitfotbollsgymnasiet åk 1-3 på studieresa till Göteborg för att förkovra sig inom elitfotbollens värld. De startade med att träffa vår regions Nationella Fotbollsutvecklare (SvFF) Magnus Edlund, tidigare tränare i just IFK Göteborg. Han pratade om steget från ung talang till fullfjädrad elitspelare på svensk toppnivå. Eleverna fick även möjlighet att fritt ställa egna frågor gällande allt som har med fotboll att göra.

De avslutade resan med ett högoktanigt allsvenskt möte mellan IFK Göteborg och Djurgårdens IF. Eleverna fick arbeta med matchanalysuppgifter som sedan följs upp i deras kurser. De fick uppleva en fotbollsmatch med härligt supportertifos, läktarsång samt fotboll på högsta svenska elitnivå.

Foto: Björn Staf

Sidan uppdaterades 2019-02-01