Invigning av nya biblioteket

Karin Andersson och Magdalena Skotte hade pyntat med ballonger, salta pinnar och cider. Rektor Charlotte Bring hälsade alla välkomna och därefter klippte Barn- och ungdomsnämndens ordförande Olle Eriksson bandet och förklarade nya biblioteket för invigt.

För flera år sedan renoverades halva biblioteket och först nu har den andra halvan fått samma behandling. Visionen har varit en ljusare, fräschare miljö där eleverna ska trivas och spendera tid, berättar biblioteksassistent Magdalena Skotte som har varit djupt involverad i utformningen. Känslan ska alltid vara att det är ett ställe man tycker om att vara på.

Nytt golv, ny belysning, nya bokhyllor. I stort sett allt är nytt i biblioteket och böckerna har genomgått en gallring för att få plats med framtida nyinköp. Redan innan renoveringen var det ganska många elever som nyttjade grupparbetsplatserna och nu finns det fler sådana i olika utföranden och med fler kontakter för att ladda plattor. Bokhyllorna löper längs väggarna och snirklar sig också in bland borden. De senare i lägre utförande så att man får en öppenhet och översikt i rummet.

Den populära myshörnan med spel och pussel är något som har kommit för att stanna. Skotte har med detta velat införa lite avslappnande förströelser. Hon har naturligtvis planer för den nyrenoverade lokalen också, men då rör det sig mer om att lyfta fram böckerna. Tanken är mer reklam för hela teman.

”Studierna ska komma först – det är [elevernas] arbetsplats. Men sedan ska de verkligen trivas och umgås” sammanfattar Skotte sin syn på hur det nya biblioteket bör användas.

Sidan uppdaterades 2019-02-01