Elever på vernissage för Bergtings bilder

Foto: Anders Österberg

Estetelever och elever på samhällsprogrammet som läser Kommunikation gästade öppnandet av Peter Bergtings utställning på Åmåls konsthall den åttonde maj. Bilderna som ställs ut är dels omslag till fantastikböcker, dels egen konst gjort för ”mitt eget höga nöjes skull” som Bergting beskriver det. Det är en serietecknarstil med många nivåer.

Foto: Anders Österberg

De estetstuderande fördjupar sin egen konstnärliga referensram med besök att detta slag medan samhällseleverna får möjligheten ställa sig frågan om vad konstnärliga bilder kan kommunicera, efter att tidigare ha koncentrerat sig på reklam och propaganda i undervisningen.

Foto: Anders Österberg

Britt Svarfvar från Åmåls konstförening öppnade vernissagen med ett kort tal. Konstnären berättade sedan lite om bilderna och tryckte på att det är upp till betraktaren att få mening ur dem. Karlberg stod i fokus med tidigare anställda, Bergting själv som tidigare student och många ungdomar från skolan som tog till sig fantasirik fantastik.

Foto: Sara Kristiansson

Sidan uppdaterades 2019-02-01