Elever ”bondar” under Programmets dag

Varje år anordnas Programmets dag som ett tillfälle för alla klasser att göra roliga saker tillsammans. Både på och utanför skolans område anordnas aktiviteter för att knyta samman elever och ha kul med en koppling till programmet man går.

I år anordnades bland annat spökbollsturneringar, stafetter, filmvisning och konstrunda. Små regnskvätt hindrade inte heller elever från att springa fram och åter till fotbollsplaner och gemensamhetsytor.

”Jag tror det är bra för sammanhållningen med programmens dag”, säger Amilia Uttersäv på Samhällsprogrammet, ”för vi får samarbeta för att kunna vinna. Sen är det inte på jättestort allvar, så vi skojar och har roligt.” ”Vi 'bondar' klasserna lite mer, både de nya och gamla” fyller Johanna Haugenset i.

Sin vana trogen hade också Elevkåren startat upp läsårets stora poängjakt strax innan dagen, så alla tillfällen som gavs fylldes med mänskliga pyramider och frierier till lyktstolpar, lärare ombads vara med i Titanics stå-i-fören-scener och Instagramkonton svämmade över av bevis för mer eller mindre pinsamma uppdrag.

Läsåret har börjat med skratt och kämpatag – kvalitéer som vi hoppas präglar resten av året också.

Ekonomiprogrammet spelade spökboll under förmiddagen, och hade musikquiz under eftermiddagen. Foto: Niklas Eriksson

June, Hanna, Amanda och Linnea håller på att göra en superhjältedräkt. Naturvetenskapliga programmet hade poängjakt med 33 olika punkter som kunde ge poäng. Foto: Niklas Eriksson

Kristina Lindqvist och Anne Bruce ledde en utmaning där eleverna knöt fast ballonger i ena benet. Foto: Niklas Eriksson

Burkarna innehåller spår av älg, räv, mus, grävling, ko, rådjur och höns. Foto: Niklas Eriksson