Publicerad 2019-01-29

Årets USA-stipendiat

Årets stipendiat på Karlbergsgymnasiet i Åmål

Åmåls kommun fortsätter att dela ut internationella utbytesstipendier till Karlbergsgymnasiets elever. I år tilldelas stipendium till Emelie Karlsson som nu får möjlighet att studera i kommunens vänort De Pere, USA, ett helt läsår. Stipendierna delades ut under officiella former på Karlbergsgymnasiets internationella dag den 25 januari 2019.

Emelie Karlsson tilldelas i år Åmåls kommuns internationella utbytesstipendium (helår) där hon nu får möjligheten att studera i kommunens vänort De Pere, ett helt läsår.
Emelie tilldelades stipendiet med följande motivering efter att ha blivit intervjuad av kommunens Styrgrupp för internationellt arbete.

Årets stipendiat uppfyller alla kriterier för stipendiet. Utöver det bedömer vi att Emelie Karlsson kommer vara en god representant för både Åmåls kommun, Karlbergsgymnasiet och våra värdeord genuin, omtänksam, aktiv och modig. Emelie visar prov på självkännedom, sunt förnuft kombinerat med driv och ett reflekterande förhållningssätt.

Under 2014 stiftade Åmåls kommun ett internationellt utbytesstipendium med syfte att öka motivationen bland unga att se möjligheter i kommunen och världen samt att öka medvetenheten om sin egen och andra kulturer.

Genom stipendiet ökar ungdomars möjlighet till internationell rörlighet där syftet med stipendierna är att ge ungdomar chansen att få möjlighet att skaffa sig nya erfarenheter samt utbildning för att i framtiden ha möjlighet att anpassa sig till en ständigt föränderlig arbetsmarknad.

Stipendierna delas ut i samarbete med organisationen AFS interkulturell utbildning.

AFS interkulturell utbildning som är en internationell ideell organisation som sedan 1947 arbetar för fred och förståelse mellan människor och kulturer genom olika utbytesprogram. Varje år deltar 13 000 unga människor i ett AFS-program och närmare 44 000 människor är engagerade ideellt runtom i världen.

Publicerad 2019-01-11

Filmen JULSTÖLDEN

Elever som läser Samhällsprogrammet med mediainriktning har skapat filmen JULSTÖLDEN.

Publicerad 2018-09-04

Utegymmet på Örnäs har fått fler stationer

Vi har nu byggt till utegymmet med ett flertal stationer i Örnässkogen. Örnäsprojektet har under längre tid arbetat för att utveckla utemiljön i Örnäsområdet.

Publicerad 2018-05-15

Italiensk konst – i Italien

Årets utlandsstipendiat heter Sixten Nyman och läser på Barn- och Fritidsprogrammet. Den 24 juni beger han sig på en fem veckor lång italienvistelse i konstens tecken.

Publicerad 2018-05-09

Elever på vernissage för Bergtings bilder

Estetelever och elever på samhällsprogrammet som läser Kommunikation gästade öppnandet av Peter Bergtings utställning på Åmåls konsthall den åttonde maj.

Publicerad 2018-03-19

SVT:s livechatt från Karlberg

Torsdag 15 mars var SVT:s reporter Lisa Johansson på Karlbergsgymnasiet för att få elevernas bild av verkligheten.

Publicerad 2018-03-05

INBLICK

Karlbergsgymnasiet satsar stort på 2018 års upplaga av INBLICK. Det är en heldag fylld med presentation för utbildningar och arbetsliv för alla tvåor och treor på skolan. Eleverna väljer föreläsare att lyssna till bland en uppsjö av representerade yrken och innanför skolans huvudentré finns en mässa med ytterligare företrädare för olika organisationer.

Publicerad 2018-02-22

Årets juniorer

Stort grattis till årets fotbollsjuniorer Amanda Jonasson och Christoffer Härd!

Publicerad 2018-01-31

Daniel Bäckström - Spioner och snöfall

Temavecka: Säkerhetspolitik 2018

Daniel Bäckström berättar att folk i riksdagen tyckte det var en bra start för en nybliven riksdagsman att börja inom försvarsområdet, eftersom det ändå inte hände mycket för Sveriges del. Men bara två veckor in på det nya jobbet började Sveriges kust utanför Stockholm att kränkas av främmande makt.

Läs reportaget här

Publicerad 2018-01-30

Stefan Borg - Risktänk

Temavecka: Säkerhetspolitik 2018

TV4:s utrikeskorrespondent Stefan Borg står avslappnat lutad mot ett litet bord där en dator trängs med ett gäng vattenflaskor. Lugnt och sakligt ledsagar han oss genom den globalpolitiska snårskogen.

Läs reportaget här