Nyhetslistan

Publicerad 2019-01-29

Årets USA-stipendiat

Årets stipendiat på Karlbergsgymnasiet i Åmål

 

Åmåls kommun fortsätter att dela ut internationella utbytesstipendier till Karlbergsgymnasiets elever. I år tilldelas stipendium till Emelie Karlsson som nu får möjlighet att studera i kommunens vänort De Pere, USA, ett helt läsår. Stipendierna delades ut under officiella former på Karlbergsgymnasiets internationella dag den 25 januari 2019.

Emelie Karlsson tilldelas i år Åmåls kommuns internationella utbytesstipendium (helår) där hon nu får möjligheten att studera i kommunens vänort De Pere, ett helt läsår.
Emelie tilldelades stipendiet med följande motivering efter att ha blivit intervjuad av kommunens Styrgrupp för internationellt arbete.

Årets stipendiat uppfyller alla kriterier för stipendiet. Utöver det bedömer vi att Emelie Karlsson kommer vara en god representant för både Åmåls kommun, Karlbergsgymnasiet och våra värdeord genuin, omtänksam, aktiv och modig. Emelie visar prov på självkännedom, sunt förnuft kombinerat med driv och ett reflekterande förhållningssätt.

Under 2014 stiftade Åmåls kommun ett internationellt utbytesstipendium med syfte att öka motivationen bland unga att se möjligheter i kommunen och världen samt att öka medvetenheten om sin egen och andra kulturer.

Genom stipendiet ökar ungdomars möjlighet till internationell rörlighet där syftet med stipendierna är att ge ungdomar chansen att få möjlighet att skaffa sig nya erfarenheter samt utbildning för att i framtiden ha möjlighet att anpassa sig till en ständigt föränderlig arbetsmarknad. 

Stipendierna delas ut i samarbete med organisationen AFS interkulturell utbildning.

AFS interkulturell utbildning som är en internationell ideell organisation som sedan 1947 arbetar för fred och förståelse mellan människor och kulturer genom olika utbytesprogram. Varje år deltar 13 000 unga människor i ett AFS-program och närmare 44 000 människor är engagerade ideellt runtom i världen.

 


Publicerad 2019-01-11

Filmen JULSTÖLDEN

Elever som läser Samhällsprogrammet med mediainriktning har skapat filmen JULSTÖLDEN.


Publicerad 2018-09-04

Utegymmet på Örnäs har fått fler stationer

Vi har nu byggt till utegymmet med ett flertal stationer i Örnässkogen. Örnäsprojektet har under längre tid arbetat för att utveckla utemiljön i Örnäsområdet. 


Publicerad 2018-05-15

Italiensk konst – i Italien

Årets utlandsstipendiat heter Sixten Nyman och läser på Barn- och Fritidsprogrammet. Den 24 juni beger han sig på en fem veckor lång italienvistelse i konstens tecken.


Publicerad 2018-05-09

Elever på vernissage för Bergtings bilder

Estetelever och elever på samhällsprogrammet som läser Kommunikation gästade öppnandet av Peter Bergtings utställning på Åmåls konsthall den åttonde maj.


Publicerad 2018-03-19

SVT:s livechatt från Karlberg

Torsdag 15 mars var SVT:s reporter Lisa Johansson på Karlbergsgymnasiet för att få elevernas bild av verkligheten. 


Publicerad 2018-03-05

INBLICK

Karlbergsgymnasiet satsar stort på 2018 års upplaga av INBLICK. Det är en heldag fylld med presentation för utbildningar och arbetsliv för alla tvåor och treor på skolan. Eleverna väljer föreläsare att lyssna till bland en uppsjö av representerade yrken och innanför skolans huvudentré finns en mässa med ytterligare företrädare för olika organisationer.


Publicerad 2018-02-22

Årets juniorer

Stort grattis till årets fotbollsjuniorer Amanda Jonasson och Christoffer Härd!


Publicerad 2018-01-31

Daniel Bäckström - Spioner och snöfall

Temavecka: Säkerhetspolitik 2018

Daniel Bäckström berättar att folk i riksdagen tyckte det var en bra start för en nybliven riksdagsman att börja inom försvarsområdet, eftersom det ändå inte hände mycket för Sveriges del. Men bara två veckor in på det nya jobbet började Sveriges kust utanför Stockholm att kränkas av främmande makt.

Läs reportaget här


Publicerad 2018-01-30

Stefan Borg - Risktänk

Temavecka: Säkerhetspolitik 2018

TV4:s utrikeskorrespondent Stefan Borg står avslappnat lutad mot ett litet bord där en dator trängs med ett gäng vattenflaskor. Lugnt och sakligt ledsagar han oss genom den globalpolitiska snårskogen.

Läs reportaget här


Publicerad 2018-01-29

Robert Osgood - En orolig världsmedborgares syn

Temavecka: Säkerhetspolitik 2018

Doktor Robert ”Bob” Osgood från Karlbergs vänort De Pere i Wisconsin talar under rubriken ”Security and danger in a troubled world”.

Läs reportaget här


Publicerad 2018-01-28

Dick Harrison - Låtsasneutralitet

Temavecka: Säkerhetspolitik 2018
”1807 på sommaren, på en flotte, läggs grunderna för Sveriges utrikespolitik” basunerar Dick Harrison ut.

Läs reportaget här


Publicerad 2018-01-26

Rädsla och propaganda

Karlberg anordnar internationell temavecka med inriktning säkerhetspolitik. Årskurs 1 hoppade på bussens andra tur till Karlstad denna vecka och nu besöktes Brigadmuseum och NWT.

Läs reportaget här


Publicerad 2018-01-23

Att vidga vyerna

Karlberg anordnar internationell temavecka med inriktning säkerhetspolitik. Under tisdagen tog Samhällsprogrammets årskurs 2 del av flera varianter av detta under studiebesök i Karlstad.

Läs reportaget här


Publicerad 2018-01-23

Berättelser som måste leva vidare

Karlberg anordnar internationell temavecka med inriktning säkerhetspolitik.
Först ut var Dan Schreiber, en andra generationens överlevare från det nazistiska koncentrations- och förintelselägret Auschwitz.

Läs artikeln här


Publicerad 2017-11-13

Från dröm till scen med Torbjörn Flygt

Torbjörn Flygt är ett välkänt namn inom litteratursverige och tidigare vinnare av Augustpriset. Inom ramen för skrivtävlingen "Jag skriver i dina ord" som arrangeras av Författarcentrum berättar han om sin egen vindlande väg till att bli författarkändis för elever i åk 3. 

Läs reportaget här


Publicerad 2017-10-23

Berlinresa

Årskurs 3-elever, som läst tyska i tvåan, var på studieresa till Berlin i september.


Publicerad 2017-10-23

UF Fyrbodal har kickat igång

På Karlbergsgymnasiet och Utsikten i Dals-Ed finns sammanlagt 16 UF-företag i år, och de har tagit ett stort första steg att etablera sig nu under hösten.


Publicerad 2017-10-22

Stor succé för antologin Nya Röster

Dalslands Litteraturförenings skrivprojekt för nyanlända unga kvinnor från Syrien och Palestina, Nya Röster, har gjort stor succé. Läs vidare om projektet och ta del av recensioner. 


Publicerad 2017-09-19

Elitfotbollsgymnasiet Karlberg bjuder in

Dalslands FF och Elitfotbollsgymnasiet Karlberg Åmål bjuder nu in spelare, föräldrar och klubbtränare för pojkar och flickor födda 2002 till en informationsträff om gymnasiets urvalsprocess, upplägg och innehåll. 


Publicerad 2017-09-01

Estetelever på "Kul-tur" resa

Estetiska programmet Musik/Bild o Form gjorde en kul-tur resa till Säffle och tittade på stora muralmålningar och offentliga skulpturer i centrum. 


Publicerad 2017-08-22

Välkommen till Karlberg!

Läsåret har inletts och vi välkomnar alla tvåor och treor tillbaka efter sommarlovet. Vi hälsar också alla nya ettor välkommen hit för första gången. Vi har även i år ett imponerande antal nya elever som får skolan att fortsätta utvecklas framåt. 


Publicerad 2017-06-08

Egzon Binaku uttagen till U21-truppen

Vi på Elitfotbollsgymnasiet Karlberg samt skolan som helhet vill gratulera vår före detta elev Egzon Binaku till sin plats i truppen till sommarens U21-EM.
Vi önskar Egzon och fotbollslandslaget stort lycka till i kommande slutspel.


Publicerad 2017-05-30

Reportage om El- och energiprogrammet

Nu finns det ett reportage om El- och energiprogrammet på hemsidan.

Läs reportaget


Publicerad 2017-05-15

EK2 i Strasbourg

Klass Ek2 har efter en rikstäckande tävling, Euroscola,valts ut att representera Sverige i Europaparlamentet i Strasbourg.
Skolan är stolt över det goda arbetet. Här presenterar Flakrim och Mathilda Karlbergsgymnasiet för åhörare från alla medlemsstater.

Länk till inslaget på Facebook


Publicerad 2017-05-12

Arthur-en föreläsning med Mikael Lindnord

När multisportaren Mikael Lindnord deltog med sitt multisportsteam i VM i Ecuador stötte han på en gatuhund. Sedan dess har han och Arthur, som hunden kallas, varit oskiljaktiga.

Den 5 maj föreläste Mikael Lindnord på Karlbergsgymnasiet.


Publicerad 2017-04-18

Invigning av nya biblioteket

Karin Andersson och Magdalena Skotte hade pyntat med ballonger, salta pinnar och cider. Rektor Charlotte Bring hälsade alla välkomna och därefter klippte Barn- och ungdomsnämndens ordförande Olle Eriksson bandet och förklarade nya biblioteket för invigt.


Publicerad 2017-03-31

Framgång för Adam och företaget

Karlbergsföretaget Underlätta vardagen UF hade framgångar under UF:s regionsfinal som gick av stapeln i Trollhättan den 25:e mars.


Publicerad 2017-03-22

Tobaksbarn

A Non Smoking Generation är ute på sitt andra varv av föreläsningsturnén ”Tobaksbarn - 50 kr och barnarbete på köpet”.


Publicerad 2017-02-27

Upplevelsevecka

Årskurs två på Samhällsprogrammet och Estetiska programmet har under februari haft en upplevelsevecka, där tanken har varit att verkligheten ska komma nära.


Publicerad 2017-02-16

Reportage om estet-musik

Nu kan du läsa reportaget om Estetprogrammets musikinriktning

Här hittar du reportaget


Publicerad 2017-02-16

258 har sökt till Karlberg

Helt otroliga siffror på sökningarna till Karlbergsgymnasiet inför läsåret 2017 - 2018.

Läs artikel i PD


Publicerad 2017-02-14

SVT-väst på besök

Karlbergsgymnasiet hade besök av SVT-väst. Syftet med besöket var att SVT är intresserade av hur man ska nå ut till de yngre som målgrupp.


Publicerad 2017-02-09

SA3A på studieresa

Det drar sig mot vår igen och som vanligt åker då våra SA3or på studiebesök. 


Publicerad 2017-02-03

Soran Ismail

Soran Ismail föreläste på internationella temadagen den 24/1 under temat

Stand-up och stå för vem du är

Läs reportaget här


Publicerad 2017-02-02

Utländska föreläsare 24/1

På internationella temadagen gästades skolan av tre utländska föreläsare. Robert A Pyne och Robert L Osgood från De Pere samt Dr.Michaela Vogt från Tyskland.

Läs reportaget här


Publicerad 2017-02-02

Internationell temadag 24/1

En dag som denna är aulan naturligtvis fullpackad. Karlbergsgymnasiets Internationella temadag har kommit att bli en riktig höjdpunkt under läsåret med mycket uppskattade gäster och happenings.


Publicerad 2017-01-26

Estetelever såg musikalen "HAIR"

Musik- och bildesteter besökte Göteborg och musikalen "HAIR" på Göteborgsoperan,för att inspireras inför kommande egna musik/bildprojekt !


Sidan uppdaterades 2017-03-21

Synpunkter på sidan?