Många behöriga lärare söker till Karlberg

Just nu söker Karlbergsgymnasiet lärare och intresset för tjänsterna är stort.
-Idag har vi 50 sökande, de allra flesta är legitimerade och behöriga. Det är fantastiskt kul och viktigt för skolans fortsatta utveckling. För några år sedan kunde det vara svårt att hitta behöriga lärare till vissa tjänster, men nu ser det helt annorlunda ut, säger verksamhetschef Mats Aronsson.
En av lärarna som nyligen börjat på Karlbergsgymnasiet är Victor Landing, som säger såhär om sitt val av arbetsplats:
- Jag kollade på hemsidan och läste att Karlbergsgymnasiet står för värderingar som går hand i hand med mitt eget synsätt; T. ex. att man ska se varje elev och skapa goda relationer för att få bättre stämning i klasserna. När eleverna VILL gå till skolan så blir studieresultaten bättre. Jag flyttade till Åmål från Uppsala, vilket visade sig vara en lyckoträff! Åmål är en trevlig och mysig mindre stad där det är nära till allt. Här får jag arbeta med superhärliga kollegor, trevliga elever och så träffade jag kärleken här i Åmål!
Det är toppen för alla inblandade; Läraren som får ett arbete på en väl fungerande skola, eleverna som får behöriga lärare och Åmåls kommun som får nya kommuninvånare.
Behöriga lärare är mycket viktigt för elevernas utbildning. Vad tror då elever är det som gör att många lärare vill arbeta på Karlbergsgymnasiet? Vi frågade några elever i cafeterian:
- Arbetsmiljön verkar bra. Deras kontor ligger nära där eleverna på programmen vistas, så de kan ha bra kontakt.
- Tågstationen ligger nära.
- Lyxig matsal och trevligt café med bra personal.
- Fina lokaler.
- Lugna klasser.
- Trevliga elever.
- En skola med många roliga aktiviteter.
- God mat.
- Hög trivsel, det goda ryktet sprider sig.

Sidan uppdaterades 2023-11-24

Synpunkter på sidan?