Distansundervisning

Hej!

Folkhälsomyndigheten och Västra Götalandsregionen fattade den 29 oktober beslut om utökade åtgärder för att minska smittspridningen av Covid-19 fram till och med den 19 november. Beslutet kan dock komma att förlängas.

En av åtgärderna för att minska smittspridningen av Covid-19 är att minska belastningen på kollektivtrafiken. Med anledning av detta har Barn- och utbildningsnämnden idag, måndag den 2 november tagit beslut om fortsatt distansundervisning vid Karlbergsgymnasiet under v 45 – 47.

All personal vid Karlbergsgymnasiet är fullt införstådda med situationen, att det har varit lov och arbetar idag för att säkerställa att inga elever ska riskera att missa viktiga genomgångar eller uppgifter under de dagar då ni inte haft möjlighet att hämta ert skolmaterial.

För att ni alla så snart som möjligt ska få möjlighet att komma till skolan har vi lagt upp undervisningen enligt följande:

• Elever i Gymnasiesärskolan har sina studier på plats i skolan, varje dag.
  • Eleverna på IM har sina studier på plats i skolan, varje dag.
  • Elever på alla Yrkesprogram (EE, IN, HA, BF, VO) har sina studier på plats i skolan, varje dag.

För elever på Högskoleförberedande program (EK, ES, NA, SA, TE) gäller följande schema:

Vecka 45:

Måndag 2/11: Lovdag

Tisdag 3/11: Elever i år 1 på skolan, distansstudier för övriga.

Onsdag 4/11: Elever i år 2 på skolan, distansstudier för övriga.

Torsdag 5/11: Elever i år 3 på skolan, distansstudier för övriga.

Fredag 6/11: Elever i år 1 på skolan, distansstudier för övriga.

Vecka 46:

Måndag 9/11-fredag 13/11: År 2 är på skolan hela veckan, övriga har distansstudier

Vecka 47:

Måndag 16/11-fredag 20/11: År 3 är på skolan hela veckan, övriga har distansstudier

De elever som sedan tidigare har åtgärdsprogram som gör att de behöver vara på skolan varje vecka är välkomna till skolan alla dagar under denna period.

För alla elever som läser på yrkesprogram och går år 3 inleds APL-perioden vecka 45. Skolan för kontinuerlig dialog med de arbetsplatser som tillhandahåller APL-platser.

Vi i skolledningen hade verkligen sett fram emot att få träffa er alla nu vecka 45 men nu är det som det är och det är det viktigt att vi tillsammans tar ansvar för att stoppa smittspridningen så att vi ses så snart som möjligt allihopa.

Håll er uppdaterade genom att regelbundet läsa på Åmåls kommuns hemsida, Karlbergsgymnasiets hemsida, eller följ våra sociala medier.

Skolledningen

Lärare vid dator, distansundervisning, zoommöte

Sidan uppdaterades 2020-11-12