För dig som går i 9:an


Att välja till gymnasiet. Valet till gymnasiet innebär ett val för framtiden och det finns många olika vägar mot framtiden. Har du bestämt dig för vilken du vill ta? Oavsett vilket så är det jättebra att du har tagit reda på så mycket som möjligt om de olika möjligheterna som erbjuds på gymnasiet innan ditt val.


På Karlbergsgymnasiet kan du välja bland ett stort urval av både yrkesprogram och högskoleförberedande program. Dessutom kan du pussla ihop en utbildning som passar dig ännu bättre genom att lägga till någon av våra populära profiler.


Hur det funkar på gymnasiet.
På gymnasiet kommer du att få ta mer ansvar för dina studier än tidigare. Du kommer göra flera val och ha en individuell studieplan där du och din mentor håller koll på studieupplägget. Den individuella studieplanen listar alla ämnen och kurser som du har läst och kommer att läsa inom din utbildning. När en kurs är avklarad läggs ditt betyg in i planen.


Om du redan vet vad du ska söka så gå direkt till Antagningssidan i listan till vänster. Om du inte vet det ännu så titta runt på sidan och läs om de olika programmen, profilerna och annat som är av intresse. Båda vägarna leder dig till att:

Påverka din framtid – Välkommen till Karlbergsgymnasiet!

Sidan uppdaterades 2018-06-04

Synpunkter på sidan?