Måndag - Fredag 08:00 - 16:00

Skolbibliotekarie: Karin Andersson
E-post: karin.andersson@amal.se

Karlbergsgymnasiets skolbibliotek är beläget mitt i skolan och har en anställd bibliotekarie och en biblioteksassistent. Du som elev har tillgång till böcker, inläst media genom TPB och Inläsningstjänst, datasal med 20 arbetsplatser, databaser, trådlöst Wi-Fi, dagstidningar och tidskrifter. Du kan låna och beställa böcker, även från andra bibliotek, samt läsa dagstidningar och tidskrifter. Hittar du inte det du söker, fråga då bibliotekspersonalen.

Skolbiblioteket innehåller cirka 10 000 böcker, cirka 40 stycken tidskrifter och 8 dagstidningar. Här finns också gott om plats för dig som vill läsa läxor, jobba med projekt eller andra uppgifter i lugn och ro. I skolbiblioteket hittar du också en fristående referensavdelning med bland annat många uppslagsverk, lexikon och ordlistor för ditt skolarbete.

I skolbiblioteket går det även att boka och låna nyckel till studierum. Det finns också plats och möjlighet att spela schack, kort, lägga pussel och andra förströelser under rasterna.

Sidan uppdaterades 2019-02-18