Nathalie Akselsen – Mellodansare här och nu

Nathalie gick ut estetprogrammet 2004. Hon har sedan dess vidareutbildat sig till professionell dansare vid Balettakademin i Stockholm. Att leva fullt ut är en devis hon hela tiden tagit fasta på och dansar nu i de stora sammanhangen.

Jag är en frilansande dansare som nu under våren 2016 medverkat under Melodifestivalens turné genom Sverige. Tidigare har jag dansat i bl. a "Flashdance the Musical", Magnus Ugglas krogshow "Magnus den Store" och bakom artister i olika tv-produktioner. Det häftigaste med det jag gör är variationen, intensiteten, tempot. Ena stunden dansar jag i klackar med Charlotte Perelli, andra i en vacker modern duett och tredje i en vattenpool med Samir och Viktor. För mig finns det inget annat yrke som tillåter att man är sig själv så mycket och utvecklar en så mycket både mentalt, psykiskt och fysiskt. Det är en total tillfredsställelse att stå på scenen med alla timmar bakom sig och plötsligt vara så mycket här och nu.

Att träffa likasinnade

Att välja estet var det bästa jag kunde ha gjort. Jag har alltid dansat och ville utvecklas mer, men det viktigaste var ändå att jag mötte andra kreativa människor och växte otroligt mycket av att omge mig av likasinnade människor. Estetisk verksamhet öppnar upp för idéer, kreativitet och att testa nya saker vilket skapar en öppen atmosfär. Vi behöver ta oss utanför boxen som samhället byggt upp. Vi älskar hur barn är fria i sin kropp och sin lek och jag tror att många behöver hitta tillbaka dit i sig själva.

Öppenhet

På schemat hade vi en mängd dansstilar som jazz, improvisation, balett och modernt. Att prova på nya stilar och sätt att uttrycka sig på är en viktig del i ens dansutveckling. Ju öppnare du är för ny kunskap desto mer lär du känna dig själv som dansare. Vi har generellt ett behov av att skapa, tänka, fantisera och uttrycka oss. Kultur och kreativitet får oss att må bra! Människan behöver göra bort sig mer och våga vara, känna och leva mer fullt ut. Att vara här och nu.

Sidan uppdaterades 2016-12-07