Johan Skjervik – Idolsångare i väster

2010 tog Johan studenten från musiklinjen. Han jobbar inom logistik men sjunger och spelar på fritiden, och var under våren 2016 aktuell i norska Idol.

Jag bor idag i Oslo och jobbar som konsulent på ett logistikföretag. Jag har hand om bemanning av olika lager runt om i Oslo och sköter löner, intervjuar och håller i möten med olika kunder. Vid sidan av detta så spelar jag musik. Mest hemma med mig själv, men jag har även ett band som samlas när tiden finns för det. Något väldigt speciellt som hänt under våren är norska Idol, som jag i princip blev inkastad i utan några speciella förberedelser. Det var väldigt mycket jobbigare än vad jag någonsin kunnat tro. Och det var lite överraskande att gick gått så pass bra. Insatsen räckte till semifinal.

Kreativitet i vardagen

Kreativitet har hjälpt mig i allt från att komma fram till olika lösningar i jobbet till att hålla på med spännande musikprojekt vid sidan av allt det vardagliga. Det bästa med estetisk verksamhet i skolan var allt utrymme vi elever fick i arbetet med olika ensembler och projektarbeten. Det utvecklade min självdisciplin samtidigt som initiativförmågan förbättrades avsevärt. Jag har haft stor nytta av allt samarbete som krävdes för att få till de olika projekten vi höll på med i skolan samt att vi konstant fick jobba med konstruktiv feedback och att utveckla oss själva. Något jag fortsatt med.

Sidan uppdaterades 2016-12-07