Jessica Hägg – New Yorkdesignern med Google som kund

Jessica gick ut programmet Bild och Form på Karlberg 2011 och har sedan dess upptäckt världen, dels genom resor och dels genom att idag arbeta på andra sidan Atlanten med de riktigt stora företagen.

Jag älskade bildlektionerna och bildsalen på Karlberg och spenderade långt fler timmar där än vad som stod på mitt schema. Mina bildlärare var fantastiska mentorer, men även kompisar som alltid uppmuntrade oss att göra vår egen grej, så länge vi var kreativa. Utbildningen gav en bra blandning mellan teori och praktik och byggde en superbra och bred grund till min karriär.

Hyper Island

Efter två sabbatsår runt omkring i världen började det klia i mina kreativa fingrar och jag började leta efter utbildningar att bygga vidare på min gymnasieutbildning. Svaret blev Digital Media Creativeprogrammet på Hyper Island folkhögskola i Karlskrona. Skolan bedrivs utan lärare eller lektioner, men har ett toppenbra rykte i den kreativa industrin på grund av hur redo eleverna är för arbetslivet, eftersom att man alltid jobbar på riktiga projekt med riktiga kunder. Under utbildningens gång och den tillhörande praktiken designade jag hemsidor, appar, logotyper, upplevelser och identiteter för företag som SVT, TV4, SOS Barnbyar, olika festivaler och skivbolag.

Som fisken i vattnet

I juni 2015 flyttade jag till New York där jag fick jobb som designer på en digital byrå/produktionsbolag som heter Stinkdigital där jag jobbar med kunder som Spotify, Google och Twitter. Vi gör interaktiva webbupplevelser och företaget är ett av de ledande i världen så man får verkligen kämpa hårt för att hänga med och leverera värdiga produkter. Men jag lär mig så fantastiskt mycket och jag är nästan konstant omringad av duktiga och inspirerande kreativa människor. New York är stentufft både på jobbet och utanför men jag trivs som fisken i vattnet, även då jag växte upp i och ibland saknar lilla Åmål.

Sidan uppdaterades 2016-12-07