Yrkesprogram

Handel


Är du intresserad av en bred utbildning med många möjligheter som kan ge jobb direkt efter gymnasiet eller möjligheten att läsa vidare?
Det finns många yrken inom handel och stora möjligheter att jobba sig upp inom företagen för den som visar framåtanda. Hos oss får du arbeta med ämnen som Försäljning och Service, Marknadsföring, Näthandel, Information och kommunikation, Ekonomi och Företagande.

Affärstänkande och entreprenörskap är ledord på Handelsprogrammet. Det innebär att vi arbetar med social kompetens, initiativförmåga och kreativitet. Att tro på sin egen företagsamhet helt enkelt. Du får lära dig att starta, driva och avsluta ett eget företag inom ramen för UF-företagande. Det finns gott om karriärmöjligheter inom handeln och den som vill plugga vidare kan välja att inom programmet läsa de kurser som krävs för grundläggande behörighet till Högskolan.

Genom dina tre praktikperioder på sammanlagt femton veckor får du lära dig hur det går till i verkligheten. Du får möta många människor och du får träna på att lösa problem och tillgodose olika önskemål. Under praktiktiden knyter man också värdefulla kontakter för framtiden. Du får med dig en blandning av teoretiska och praktiska kunskaper som gör dig rustad att börja jobba direkt.

Efter avslutad utbildning har du möjlighet att få en unik inträdesbiljett till arbetsmarknaden genom ett års yrkespraktik med lön motsvarande 75 % av en heltidslön. Du får praktisk träning och vässar kompetensen genom speciellt utvecklade övningar som du gör i ditt dagliga arbete i butiken. När praktiken är avslutad får du ett yrkesbevis, som höjer din status och konkurrenskraft på arbetsmarknaden.

Vi erbjuder inriktningen:

Handel och service

Som ger dig möjligheten att göra karriär som egen företagare eller säljare. Du utvecklar din sociala kompetens och förmåga att möta människor. Du lär dig att starta och driva ett företag och vidgar ditt eget entreprenörskap.

Efter tre år på Handelsprogrammet kommer du dels kunna ge dig in i arbetslivet och dels stå väl rustad inför vidare studier på högskola och universitet.

VILL DU VETA MER?

Programansvarig: Ewa Öberg-Grufman
Tel: 0532-172 33
E-post: ewa.oberg-grufman@amal.se

Rektor: Charlotte Bring
Tel: 0532-172 05
E-post: charlotte.bring@amal.se

Sidan uppdaterades 2017-06-13

Synpunkter på sidan?