Nyhetslistan

Publicerad 2017-11-13

Från dröm till scen med Torbjörn Flygt

Torbjörn Flygt är ett välkänt namn inom litteratursverige och tidigare vinnare av Augustpriset. Inom ramen för skrivtävlingen "Jag skriver i dina ord" som arrangeras av Författarcentrum berättar han om sin egen vindlande väg till att bli författarkändis för elever i åk 3.

Publicerad 2017-10-23

UF Fyrbodal har kickat igång

På Karlbergsgymnasiet och Utsikten i Dals-Ed finns sammanlagt 16 UF-företag i år, och de har tagit ett stort första steg att etablera sig nu under hösten.

Publicerad 2017-10-23

Berlinresa

Årskurs 3-elever, som läst tyska i tvåan, var på studieresa till Berlin i september.

Publicerad 2017-10-22

Stor succé för antologin Nya Röster

Dalslands Litteraturförenings skrivprojekt för nyanlända unga kvinnor från Syrien och Palestina, Nya Röster, har gjort stor succé. Läs vidare om projektet och ta del av recensioner.

Publicerad 2017-09-19

Elitfotbollsgymnasiet Karlberg bjuder in

Dalslands FF och Elitfotbollsgymnasiet Karlberg Åmål bjuder nu in spelare, föräldrar och klubbtränare för pojkar och flickor födda 2002 till en informationsträff om gymnasiets urvalsprocess, upplägg och innehåll.

Publicerad 2017-09-01

Estetelever på "Kul-tur" resa

Estetiska programmet Musik/Bild o Form gjorde en kul-tur resa till Säffle och tittade på stora muralmålningar och offentliga skulpturer i centrum.

Publicerad 2017-08-22

Välkommen till Karlberg!

Läsåret har inletts och vi välkomnar alla tvåor och treor tillbaka efter sommarlovet. Vi hälsar också alla nya ettor välkommen hit för första gången. Vi har även i år ett imponerande antal nya elever som får skolan att fortsätta utvecklas framåt.

Publicerad 2017-06-08

Egzon Binaku uttagen till U21-truppen

Vi på Elitfotbollsgymnasiet Karlberg samt skolan som helhet vill gratulera vår före detta elev Egzon Binaku till sin plats i truppen till sommarens U21-EM.
Vi önskar Egzon och fotbollslandslaget stort lycka till i kommande slutspel.

Publicerad 2017-05-30

Reportage om El- och energiprogrammet

Nu finns det ett reportage om El- och energiprogrammet på hemsidan.

Läs reportaget

Publicerad 2017-05-15

EK2 i Strasbourg

Klass Ek2 har efter en rikstäckande tävling, Euroscola,valts ut att representera Sverige i Europaparlamentet i Strasbourg.
Skolan är stolt över det goda arbetet. Här presenterar Flakrim och Mathilda Karlbergsgymnasiet för åhörare från alla medlemsstater.

Länk till inslaget på Facebook

Publicerad 2017-05-12

Arthur-en föreläsning med Mikael Lindnord

När multisportaren Mikael Lindnord deltog med sitt multisportsteam i VM i Ecuador stötte han på en gatuhund. Sedan dess har han och Arthur, som hunden kallas, varit oskiljaktiga.

Den 5 maj föreläste Mikael Lindnord på Karlbergsgymnasiet.

Publicerad 2017-04-18

Invigning av nya biblioteket

Karin Andersson och Magdalena Skotte hade pyntat med ballonger, salta pinnar och cider. Rektor Charlotte Bring hälsade alla välkomna och därefter klippte Barn- och ungdomsnämndens ordförande Olle Eriksson bandet och förklarade nya biblioteket för invigt.

Publicerad 2017-03-31

Framgång för Adam och företaget

Karlbergsföretaget Underlätta vardagen UF hade framgångar under UF:s regionsfinal som gick av stapeln i Trollhättan den 25:e mars.

Publicerad 2017-03-22

Tobaksbarn

A Non Smoking Generation är ute på sitt andra varv av föreläsningsturnén ”Tobaksbarn - 50 kr och barnarbete på köpet”.

Publicerad 2017-02-27

Upplevelsevecka

Årskurs två på Samhällsprogrammet och Estetiska programmet har under februari haft en upplevelsevecka, där tanken har varit att verkligheten ska komma nära.

Publicerad 2017-02-16

Reportage om estet-musik

Nu kan du läsa reportaget om Estetprogrammets musikinriktning

Här hittar du reportaget

Publicerad 2017-02-16

258 har sökt till Karlberg

Helt otroliga siffror på sökningarna till Karlbergsgymnasiet inför läsåret 2017 - 2018.

Läs artikel i PD

Publicerad 2017-02-14

SVT-väst på besök

Karlbergsgymnasiet hade besök av SVT-väst. Syftet med besöket var att SVT är intresserade av hur man ska nå ut till de yngre som målgrupp.

Publicerad 2017-02-09

SA3A på studieresa

Det drar sig mot vår igen och som vanligt åker då våra SA3or på studiebesök.

Publicerad 2017-02-03

Soran Ismail

Soran Ismail föreläste på internationella temadagen den 24/1 under temat

Stand-up och stå för vem du är

Publicerad 2017-02-02

Utländska föreläsare 24/1

På internationella temadagen gästades skolan av tre utländska föreläsare. Robert A Pyne och Robert L Osgood från De Pere samt Dr.Michaela Vogt från Tyskland.

Publicerad 2017-02-02

Internationell temadag 24/1

En dag som denna är aulan naturligtvis fullpackad. Karlbergsgymnasiets Internationella temadag har kommit att bli en riktig höjdpunkt under läsåret med mycket uppskattade gäster och happenings.

Publicerad 2017-01-26

Estetelever såg musikalen "HAIR"

Musik- och bildesteter besökte Göteborg och musikalen "HAIR" på Göteborgsoperan,för att inspireras inför kommande egna musik/bildprojekt !

Sidan uppdaterades 2017-03-21