Antagning

Viktiga datum inför ansökan till läsåret 2017 - 2018:

5/1 Användarkonto skickas till dig via posten
10/1 Webbansökan (Dexter) öppnas
Webbansökan stängs kl. 16:00
24/4 Webbplatsen öppnas för omval
12/5 Webbplatsen stängs för omval kl. 16:00

Ansökan – Du gör ditt val via webben

På adressen www.gyansokan.se kan du se hur ansökan fungerar och alla viktiga datum.
Användar-id och lösenord kommer att skickas till dig första veckan i januari. Spara dessa uppgifter åtminstone till och med juli månad. På ansökan rangordnar du dina val. Det program du allra helst vill komma in på väljer du i 1:a hand, det du näst helst vill i 2:a hand osv. Har du blivit antagen till ett högre val så stryks de lägre valen.

Preliminär antagning
I april görs en preliminär antagning baserad på höstterminsbetygen. Du hämtar ditt besked hos studie- och yrkesvägledaren (SYV) eller via webben. Beskedet ger dig en uppfattning om hur du ligger till i förhållande till andra sökande på de program du sökt. Detta antagningsbesked är endast preliminärt. Slutlig antagning görs utifrån vårterminsbetyget.

Omval
I april har du möjlighet att lägga till val eller ändra val. Kontakta din studie- och yrkesvägledare så kan du få hjälp och information kring de förändringar som du vill göra.

Slutlig antagning
Resultatet skickas hem till de sökande via post vecka 26. Svaret ger du via svarskort senast 24 juli.

Vänd dig till din studie- och yrkesvägledare vid frågor.

Eller kontakta

Jerry Bergling

Karlstads-Hammarö gymnasieförvaltning, Elevantagningen, 651 84 KARLSTAD
Tfn: 054-540 13 03

elevantagningen@karlstad.se

Antagning för elever från Forshaga, Grums, Hammarö, Karlstad, Kil och Säffle.

Sidan uppdaterades 2017-03-21