Måndag - Fredag 08:00 - 16:00

E-post: karin.andersson@amal.se

Biblioteksassistent: Magdalena Skotte
E-post: magdalena.skotte@amal.se

Karlbergsgymnasiets skolbibliotek är beläget mitt i skolan och har en anställd bibliotekarie och en biblioteksassistent. Du som elev har tillgång till böcker, inläst media genom TPB och Inläsningstjänst, datasal med 20 arbetsplatser, databaser, trådlöst Wi-Fi, dagstidningar och tidskrifter. Du kan låna och beställa böcker, även från andra bibliotek, samt läsa dagstidningar och tidskrifter. Hittar du inte det du söker, fråga då bibliotekspersonalen.

Skolbiblioteket innehåller cirka 10 000 böcker, cirka 40 stycken tidskrifter och 8 dagstidningar. Här finns också gott om plats för dig som vill läsa läxor, jobba med projekt eller andra uppgifter i lugn och ro. I skolbiblioteket hittar du också en fristående referensavdelning med bland annat många uppslagsverk, lexikon och ordlistor för ditt skolarbete.

I skolbiblioteket går det även att boka och låna nyckel till studierum. Det finns också plats och möjlighet att spela schack, kort, lägga pussel och andra förströelser under rasterna.

Boktips

Min superkraft!
Så har jag lärt mig älska min struliga adhd
Av: Viktor Frisk

Innan bloggaren och artisten Viktor Frisk visste att han hade ADHD fick han inte rätsida på någonting. När han fick sin diagnos var det många pusselbitar som föll på plats, men det blev också en tankeställare.

ADHD förknippas ofta med något negativt, en sjukdom och en belastning. Man klassas ofta som dryg och jobbig. Men för Viktor Frisk har diagnosen öppnat oväntade dörrar och han har lärt sig att dra nytta av sin rastlöshet och frenesi. ADHD:n har blivit som en extra motor som drivit honom till framgång. Här berättar han om sitt liv med ADHD. Om sin uppväxt och livet innan diagnosen när varken han själv eller omgivningen förstod honom. Han berättar om sin frustration, om tvivlen och skuldkänslorna. Men också om allt det positiva som han fått med sig från sina erfarenheter och hur han lyckats vända ADHD­diagnosen till en personlig superkraft. Det här är boken som Viktor Frisk önskar att han, hans familj, lärare och kompisar hade kunnat läsa när livet var som tuffast.

Sidan uppdaterades 2017-05-30