Måndag - Fredag 08:00 - 16:00

E-post: karin.andersson@amal.se

Biblioteksassistent: Magdalena Skotte
E-post: magdalena.skotte@amal.se

Karlbergsgymnasiets skolbibliotek är beläget mitt i skolan och har en anställd bibliotekarie och en biblioteksassistent. Du som elev har tillgång till böcker, inläst media genom TPB och Inläsningstjänst, datasal med 20 arbetsplatser, databaser, trådlöst Wi-Fi, dagstidningar och tidskrifter. Du kan låna och beställa böcker, även från andra bibliotek, samt läsa dagstidningar och tidskrifter. Hittar du inte det du söker, fråga då bibliotekspersonalen.

Skolbiblioteket innehåller cirka 10 000 böcker, cirka 40 stycken tidskrifter och 8 dagstidningar. Här finns också gott om plats för dig som vill läsa läxor, jobba med projekt eller andra uppgifter i lugn och ro. I skolbiblioteket hittar du också en fristående referensavdelning med bland annat många uppslagsverk, lexikon och ordlistor för ditt skolarbete.

I skolbiblioteket går det även att boka och låna nyckel till studierum. Det finns också plats och möjlighet att spela schack, kort, lägga pussel och andra förströelser under rasterna.

Boktips

Lögnernas träd

av Frances Hardinge

Fjortonåriga Faiths föräldrar bestämmer sig för att flytta ut till en vindpinad ö vid engelska kusten och hon förstår att det ligger mer bakom beslutet än vad de vuxna låtsas om. När hennes pappa kort därefter omkommer under mystiska omständigheter tror Faith sig veta något som kan ha betydelse. Men hon är bara en flicka, och i 1800-talets England anses hon inte värd att ta på allvar. Om hon ska få någon klarhet i vad som hänt måste hon ta reda på det på egen hand.

I jakten på ledtrådar hittar hon ett märkligt träd bland sin fars tillhörigheter. Det växer och bär frukt bara om man berättar en lögn för det. I gengäld avslöjar trädet en sanning. Eftersom trädet kan vara hennes enda chans att få reda på vad som hände hennes pappa, sprider hon lögn efter lögn över den lilla ön. Men lögner har en tendens att få eget liv...

Sidan uppdaterades 2018-06-04